Wat is VoIP? Bellen via internet.

Bellen is een belangrijk onderdeel voor het onderhouden van klantencontact. Dan wil je ook dat je kunt vertrouwen op de verbinding. Al veel bedrijven maken daarom gebruik van VoIP, de nieuwe vorm van betrouwbaar zakelijke telefonie.

VoIP staat voor Voice over IP, dit betekent bellen over een internetverbinding. Kort gezegd wordt je stem omgezet in een digitaal signaal dat via het internet getransporteerd wordt naar onze VoIP server die vervolgens dit signaal doorstuurt naar de ontvanger. Je belt dus via de internetkabel en hebt geen aparte telefoonlijn meer nodig.

 

Het voordeel van vaste telefonie over Internet is de goede bereikbaarheid en de vaak voordeliger prijs ten opzichte van een ISDN verbinding. Bij VoIP wordt het interne bedrijfsnummer gekoppeld aan een IP adres. Dit maakt het mogelijk dat je overal kunt werken zolang er een Internetverbinding is en je belt met een VoIP telefoon. VoIP kan ook gebruikt worden voor smartphones. Vraag naar de mogelijkheden.

 

Online inzicht

Bij SILVoIP krijg je een eigen VoIP account, dit is een online registratie op onze SILVoIP omgeving. Je huidige telefoonnummer wordt gekoppeld aan dit account. Wordt het bedrijf gebeld, dan herkent ons systeem de telefoon en zorgt die registratie ervoor dat je telefoon overgaat. Bovendien kun je in ons online systeem exact zien wie er gebeld heeft en kun je diverse handige VoIP modules instellen.

Al veel bedrijven maken gebruik van VoIP in hun telefoonverkeer, want VoIP bellen is snel, betrouwbaarder en vaak ook voordeliger dan met een ISDN lijn.